Un espai public geolocalitzat per a La Torre

Ester ens ha enviat un correu-et amb una proposta per a provar una nova xarxa social per al nostre poble en Meipi

Correu d’Ester:
És un espai public digital i abarca el territori torruà.
En ell es pot xarrar com si fós un plaça sobre el paisatge de La Torre, (perqué pots obrir temes de conversació amb imatges i que els demés el comenten). Amb l’avantatge de que les conversacions queden geolocalitzades.
He posat una entrada d’exemple en cada categoria: fem memòria (coses que millor no s’obliden, ací no teni jo imatges i he posat una del Brull..), valorem (coses que podrien arribar a ser característiques o patrimonials, però encara no estan catalogades, si és que podrien estar-ho), activitats (coses que fem pel territori, passejar, repoblar, excursions,…), i conflictes (…)
És important que no són coses exactes, son RUMORS que has sentit o coses que penses. La idea és que si es vegera molt d’interés en alguns llocs o alguns conflictes es podria catalogar o actuar o organitzar activitats més seriosament.
La idea també és, perqué és un espai públic, que hi participe tothom que siga o tinga relació amb La Torre. Jo ho estic fent com un simulacro, però vos ho envie per si vos mola la idea i voleu participar.

Remor d’aigua clara

Remor d'aigua clara

Noguers, fleixos, lledoners, galers, xops blancs, figueres …

Fins un total de quaranta plantetes per a repoblar aquest espai amb l’esperança de que algun dia es converteixquen en arbres que donen ombra i vida al paratge del Brull.
La remor de l’aigua ens ha acompanyat tot el matí; un dia de sol, fred i bona companyia.

La propera jornada la farem en març.

El projecte Brull Viu segueix endavant!

Remor d'aigua clara

Projecte Brull Viu! Continuem

Projecte Brull Viu! Continuem

Els pròxims dissabtes 13 i 20 de febrer, reanudarem les treballs de recuperació del Brull

És una bona oportunitat per a gaudir del treball ralitzat aquest estiu.

Ens dejunarem i revisarem l’estat actual del Brull, planificarem les pròximes actuacions de condicionament de la zona i plantarem algun arbres, xops, nogueres, orms.. un poc de tot.

Si t’apeteix participar, estarem en el Carreró a les 9 del matí.

ESDEVENIMENTS

Projecte Brull Viu! Continuem

Pujada atlètica en Defensa de La Font Roja

Pujada atlètica en Defensa de La Font Roja

Hotel Fora del Parc Natural!

El Diumenge 31 de gener el Rentonar va voler estar present en la carrera reivindicativa en Defensa del Parc Natural de la Font Roja, convocada per per a l’Assemblea de la campanya “La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural a fi de denunciar davant de l’opinió pública el projecte de construcció d’un hotel en el cor d’aquest Parc, projecte que manté el Partit Popular d’Alcoi, actualment en el govern municipal, ara amb el suport econòmic, polític i mediàtic de la Diputació d’Alacant.

Un autèntic despropòsit, en un dels parcs més emblemàtics de la província, que compta amb l’oposició de milers de ciutadans d’Alcoi, de la seua comarca i de comarques veïnes.

Així es va demostrar en aquesta carrera reivindicativa en què van participar més de 50 corredors, que representaven, cada un d’ells, a associacions d’Alcoi i pobles limítrofs, associacions de persones que gaudim de la Font Roja, com un lloc especial, un santuari natural.

Diuen que rectificar és de savis, tant de bo els nostres responsables polítics tingueren una onada de saviesa i de respecte a l’opinió de la ciutadania.

Agrair a Vicent, el nostre representant en la carrera, la seua bona forma física i la seua disposició per aquest acte esportiu.

Pujada atlètica en Defensa de La Font Roja

Si vols saber més: La Font Roja també és nostra.  Video de la cursa.

Ultra-Trail Muntanyes d’Alacant

L’Ultra-Trail Muntanyes d’Alacant de 160 km de distància amb un temps màxim de 40 hores per poder finalitzar, tindrà sortida i meta a Alcoi i trancurrirá per les comarques de l’Alcoià, Comtat, l’Alacantí i la Marina Baixa sent el primer referent de l’Ultra-Trail en aquesta distància a la Comunitat Valenciana i un nou repte per a tots els amants de l’ultrafons.

La gent del Rentonar hem tingut una reunió amb els responsables de l’esdeveniment i ens estem organitzant per col·laborar des de La Torre de les Maçanes en el que l’organització puga necessitar. D’aquí a uns dies vos donarem més informació, de moment, hem creat un esdeveniment: