Nova seu del Rentonar

Desprès que l’ajuntament
ens tiraren,
de forma vil i rastrera,
del local que teniem assignat.

El passat 7 de febrer hem fet la primera reunió del any en la nova seu del Rentonar:

El Carreró.

Una casa, que pretendrà ser un lloc alternatiu i diferent, on tinguem la possibilitat poder desenvolupar els nostres projectes.

Aquest espai el compartirem amb Sóc de Poble, empresa que vol caracteritzar-se per tindre una participació social.

Un projecte comú en el que empresa i associació anem a eixir beneficiats.

Pretenem fer un espai comú de portes obertes, de faena, d’encontre, d’inquietuds i de respostes per a qualsevol persona que ho necessite ó li interesse.

Per a que tot aquest projecte funcione, contem amb un factor molt important:

Tenim ganes de fer coses.

Ens agradaria comptar amb la teua participació.

Volem obrir les portes el pròxim mes de maig.

Estàs convidat a passar quan vulgues.

El Rentonar t’espera.

Les coses que fem …

Regeneració de la zona cremada del Barranc del Clerio.
Dissabte 21 de febrer de 2009
Són les 9’30 del matí. A ca La Xati, el gosset avisa de la presència d’extranys… sona el rebumbori del tractor de Vicent. Durant més d’un any, Maria José ha cuidat les carrasques, freixes, areus i anouers que portarem l’any passat del Camp de Mirra. Ara estem disposats a fer reforestació al barranquet del Clèrio. En un tres i no res està tot preparat. Estrena d’aixada del 42 i el cos malfet de mals relacionats amb l’espernegamenta que deixa l’amistat. A les 10’30 arribem al lloc triat per Albert per la primera replantació d’enguany: el racó de Santa Bàrbara queda enfront, el mas de la cova, baix. El vent ha desquarterat pins cremats de fa quatre anys ja… la rosca cremada i resseca fa cruixida davall els nostres peus. Un tango de vi, una conversa animada d’Àngel i un cigarret de Joan i Raül. Els nanos també fan clotets: la Lirios amb el pare ja n’ha plantades un parell i Jaume és feliç a dalt del tractor.
L’eixida de pinatells i el reverdir dels arborcers i l’estepera ens fa pensar en una replantació amb cara d’èxit… tornarem i ho veurem…
Un glop de cervessa remata el matí… i set glops de “bon rotllo”… Els cossiols buits aculliran les plantes que Joan ha portat enguany del viver… i tornarem, com torna la natura desprès del foc ardent. 21 de febrer de 2009. Joan, Albert, Àngel, Pau, Raül, Lirios, Jaume i Vicent. i un centenar de plantes vives més.