Un espai public geolocalitzat per a La Torre

Ester ens ha enviat un correu-et amb una proposta per a provar una nova xarxa social per al nostre poble en Meipi

Correu d’Ester:
És un espai public digital i abarca el territori torruà.
En ell es pot xarrar com si fós un plaça sobre el paisatge de La Torre, (perqué pots obrir temes de conversació amb imatges i que els demés el comenten). Amb l’avantatge de que les conversacions queden geolocalitzades.
He posat una entrada d’exemple en cada categoria: fem memòria (coses que millor no s’obliden, ací no teni jo imatges i he posat una del Brull..), valorem (coses que podrien arribar a ser característiques o patrimonials, però encara no estan catalogades, si és que podrien estar-ho), activitats (coses que fem pel territori, passejar, repoblar, excursions,…), i conflictes (…)
És important que no són coses exactes, son RUMORS que has sentit o coses que penses. La idea és que si es vegera molt d’interés en alguns llocs o alguns conflictes es podria catalogar o actuar o organitzar activitats més seriosament.
La idea també és, perqué és un espai públic, que hi participe tothom que siga o tinga relació amb La Torre. Jo ho estic fent com un simulacro, però vos ho envie per si vos mola la idea i voleu participar.

L’Aitana, una serra maltractada

COMUNICAT DE PREMSA 18/maig/2008

La V Marxa per la Desmilitarització de la Serra d’Aitana serà el pròxim 25 de maig

Un any més, tornarem de nou a la serra d´Aitana col·lectius i persones procedents de diferents comarques del sud valencià. Som gent diversa però amb un denominador comú: a tots i totes ens agrada la nostra terra i les nostres muntanyes; pensem que la nostra natura és un valor que hem de protegir i conservar. També som persones que creiem en el valor de la pau i que aspirem a un món sense guerres, sense exèrcits i sense injustícies. Per això ens dol veure la serra més alta —i potser una de les més belles— de les nostres comarques agredida mediambientalment i trepitjada per la bota militar; per això ens resulta detestable que l’Aitana siga un espai al servici del militarisme i que l’exèrcit hi tinga instal·lacions operatives que estan col.laborant amb la guerra.

Per aquest motiu ens trobarem el diumenge 25 de maig en el port de Tudons (carretera Sella-Alcoleja) per a realitzar la V Marxa per la Desmilitarització de la Serra d´Aitana.

Com sempre hi ha tres punts per a quedar:
Alacant: a les 8’30 h. a la plaça de bous
– Elx : a les 8’15 h. a l’estació d’autobusos
– Alcoi : a les 9’00 h. a la plaça d’Al-Azraq.

El punt de trobada per als que vinguen des d’altres llocs és el port de Tudons (carretera Sella-Alcoleja) a les 10’00 h. A aquesta hora esmorzarem en el mateix port i realitzarem el tradicional acte reivindicatiu davant de l’entrada de les instal.lacions militars prohibides a la ciutadania.

L’horari d’activitats serà el següent:
10´00 h. Esmorzar en la pinada del Port de Tudons
10´30 h. Acte polític reivindicatiu (lectura del manifest) davant de la porta de la reixa que tanca les instal.lacions militars
10´45 h. Marxa a peu per pista forestal fins a la font de l’Arbre
11´45 h. Taller sobre el militarisme, i altres activitats
14´30 h. Dinar

També està previst que les persones que ho desitgen puguen pujar al cim d’Aitana (bé, exactament al cim no, perquè està dins del recinte militar i ens prohibixen accedir-hi). El grup que es forme per a pujar a la part alta eixirà en finalitzar l’acte polític. La pujada serà amenitzada per una persona que ens anirà ajudant a descobrir les riqueses naturals de la muntanya, a manera d’itinerari guiat.

Cal portar:
– Protecció per al sol (barret, crema…)
– Aigua
– Calçat còmode per a caminar
– Aliments per a l’esmorzar i el dinar

Serà molt ben rebut qualsevol instrument musical, i també propostes de jocs o de dinàmiques de grups.

Us esperem!

– Informació sobre marxes anteriors: 2007 2006 2005 2004

Colla Ecologista La Carrasca – Ecologistes en Acció d’Alcoi