Excursió al poblat iber de La Serreta


Diumenge, 8 d’abril

A les 9 del matí a l’olivera de la plaça

Sortirem des de La Torre camí d’Alcoi. Deixarem els cotxes al barri del Viaducte, buscarem el camí que ens porte a la Font de la Salut, i creuant la carretera Alcoi-Benilloba pujarem la Serreta fins al seu cim, (12 Km aprox).

T’en vens?

Alguns enllaços d’interés:

9 d’octubre. Excursió La Torre – Xixona

Les Fonts de Xixona i El Rentonar, vos proposem una excursió

Amb motiu de la celebració del 9 d’octubre, les associacions de “Les Fonts de Xixona” i “El Rentonar” de La Torre de les Maçanes, realitzaran una excursió per un dels senders que comunica aquestos municipis, per reivindicar la importància de les fonts i camins tradicionals que durant segles han compartit els dos pobles, i posar en valor l’important patrimoni natural i humà que trobem al seu pas (fonts, cases de camp, espècies vegetals autòctones, etc).

En aquest sentit les dues associacions comparteixen una idea comuna: la difusió del patrimoni natural i cultural dels nostres pobles.

Aprofitant la gran tasca d’investigació realitzada per “Les Fonts de Xixona”, que en poc més d’un any ha catalogat i recuperat, en molts casos, les fonts i punts d’aigua del municipi de Xixona, s’ha traçat una ruta que començarà a l’alt de la carretera del Montagut (a La Torre de les Maçanes), per anar a buscar la Fonteta del Romà, Ranxo Boyero (o Mas del Racó), Font de Viola, Font del Templari, Font Vella dels Terrers, Font del Juncaret, fins a arribar a l’Ermita Sant Antoni de Xixona, on finalitzarà l’excursió.

Ruta per a veure en Google Earth. (Descarregar arxiu .kmz)

Si vols fer la ruta, posa’t en contacte amb nosaltres

ESDEVENIMENT AL FACEBOOK

Les Fonts de Xixona BlogPàgina al FacebookGrup al Facebook

El Rentonar BlogPàgina al Facebook

Diumenge, 9 d’octubre. Horaris

És una excursió llarga, per esta raó l’acurtarem pujant amb cotxe fins l’alt del Montagut. Calculem que durarà 6 hores.

7:00h.

  • Sabent quantes persones de Xixona venen a l’excursió, eixim des de La Torre amb els cotxes suficients per arreplegar-los.

7:30h.

  • Arrepleguem a la Gent de Xixona i tornem a La Torre.

8:00h.

  • CONCENTRACIÓ A L’OLIVERA DE LA PLAÇA DE LA TORRE.
  • Muntem AMB COTXE a l’alt de la CARRETERA DEL MONTAGUT i en arribar allí, COMENÇA L’EXCURSIÓ.

15:00h.

  • Arribem a l’Ermita de Sant Antoni, on hi ha una paella popular organitzada per l’Ajuntament de Xixona, que convida a dinar als caminants i familiars que vindran a arreplegar-nos per tornar a La Torre.

Escursió Aigües – La Torre de les Maçanes

Gent del Rentonar de La Torre i simpatitzants.

Com sabeu el dia 16 teníem programada un excursió: Cocentaina – Agres, que no arribàrem a fer.
La collita de l’oliva la tenim molt retardada per les inclemències climatològiques.
Ara volem comunicar-vos que La Asociación de Caminantes de Aigües té programada una excursió per al diumenge 24 de gener “Aigües – La Torre” . Excursió molt interessant i que val la pena realitzar. Des d’ací convidem a la Gent del Rentonar i simpatitzants a què s’apunten.
Volem recordar i agrair la indispensable participació Dels Caminants d’Aigües en la Recuperació del Brull. Junts, vam fer un bon treball i bones amistats.
Per a més informació de l’excursió podeu visitar el seu Blog. http://caminantesaigues.blogspot.com
Allí podreu comprovar que Aigues està més baix que La Torre respecte del nivell del mar i com a accidents geogràfics que haurem de sortejar El Cabeçò i La Serra de La Grana.
Si vols participar en esta excursió, acudix el pròxim dissabte 23 de gener a les 19,30h. pel Carreró, per a confirmar assistència i disponibilitat de cotxes per a desplaçar-nos a Aigües.
(Contemplem la possibilitat de que n’hi haja qui vulga fer de conductor i portar-nos a Aigües.)
Anim!, participa, no ho oblidaràs.

Excursió al Barranc de Les Alcoies


Hola amics, socis i simpatizants, el proper dia 12 de desembre de 2.009 farem l’excursió pel Barranc de Les Alcoies; seguint la programació de Rutes de Senderisme que hem programat.

La ruta per al que no la conega, és ben sencilla i gens dificultosa. Gaudirem de bonics paissatges, veurem diferents mostres d’arquitectura, antigues aigüeres fetes per l’home, flora i fauna autòctones, i si el barranc porta aigua, guadirem del seu soroll, produit pel descens del riu que mor en el pantà de l’Amadori.
La ruta per dins del Barranc dels Alcoies (o Monferri) es també coneguda pel Camí de La Vila a Alcoi ( utilitzada per al transport del peix).
Descripció de la Ruta:
Eixirem des de l’olivera de la plaça, direcció al Plà de Pèndula. Per allí entrarem al Pinar de la Foia Boix i passarem per la vora del seu mas . Després baixarem per la Canyada Reial del Port fins als mas dels Castellans i anirem cap el Mas de les Alcoietes, entrant en terme de Penàguila. Des del mas de les Alcoies de Gori baixarem seguint el riu fins arribar al Barranc d’Horta. Des d’on pujarem per la Vereda de La Torre de les Maçanes, fins al mas de les Parades. Passarem pel Mas del Sagristà i continuarem per la Vereda fins a La Mesquita.Arribats a la Circumval.lació entrarem al poble per on entren els del Camí de Santiago.
Hora d’eixida les 9:00 del matí a l’olivera de la plaça. Dia 12/12/09.
Porteu esmorçar, bon calçat i aigua. Salut i bon camí per a tohtom.
Albert.

24 d’octubre – La Torre – Els Plans – La Torre

Antigua pedrera dels Plans


Dissabte 24 d’octubre. 8 i mitja del matí a l’olivera de la plaça.

La Torre – Els Plans – La Torre.

La Torre – Mas de Praos – Azagador del Portell – Cim del Plans – Pou de Neu – Cami Reïal – La Canaleta – Pinar de la Foia Boix – La Torre.

Porta bon calçat, aigua, esmorçar i bon humor.

Programació de senderisme 2009 – 2010. 1er semestre


Des de la directiva del Rentonar, volem motivar als nostres associats i demés gent del poble de La Torre de les Maçanes a iniciar-se amb el món del senderisme. Per tant hem fet una programació de rutes encaminades a conèixer el terme de La Torre (rutes circulars) i a conèixer també diferents rutes d’altres pobles de la nostra província.
La Torre de les Maçanes disposa de rutes senyalitzades (PR), vies pecuàries, assagadors, camins rurals, camins oblidats; etc… La finalitat és dur a terme rutes circulars, eixint des del poble de La Torre. Per això em preparat una sèrie de rutes en els quals combinarem distintes tipos de vies.
Respecte a les rutes per altres llocs de la província ens remetrem als PR homologats per la Federació Valenciana de Muntanyisme.
Per últim dir-vos que el dies programats seran dissabte i una per mes, amb la finalitat de que la gent es familiritze amb aquesta manera de gaudir de la natura.

Rutes progamades (pe a escomençar):

24/10/09: La Torre -Els Plans- La Torre.
Descripció: La Torre- Mas de Praos- Azagador del Portell- Cim del Plans- Pou de Neu- Cami Reïal- La Canaleta- Pinar de la Foia Boix- La Torre.
Difilcutat: Mitja
Temps i Kilometres: 5 hores i 12 Kilòmetres.

07/11/09: Font de Nutxes – Font de Vivens – Font de Nutxes (Xixona).
Descripció: PR-V 112. Enllaç: hhtp://www.cma.gva.es/areas/montes/viasverdes/vias/prsl/alicante/PR112.PDF

12/12/09: La Torre – Barranc de Monferrí -La Torre.
Descripció: La Torre- Pinar de la Foia Boix – Mas Els Castellans – Les Alcoies de Gori- Barranc dels Alcoies o Monferri (llit del riu)- Barranc d’horta- Les Parades- Mas del Sacristá- La Torre.
Dificultat: Mitja
Temps i Kilometres: 4 hores i 8 kilometres.

16/01/10: Cocentaina – Agres.
Descripció: PR-V 27. Enllaç:
http://www.cma.gva.es/areas/montes/viasverdes/vias/prsl/alicante/PR027.PDF

06/02/10: La Torre – El Carrascal – Mas de Cortes – La Torre.
Descripció: La Torre- El Brull- Mas de Pipa- Pinar del Buitre- Mas de Culot- L’alt del raco de santa barbera- Embeurà del Carrascal- Collado del Madronyer- Punt Geodèsic de la Serra de la Grana (vistes impresionants)- Mas de Cortes- El Collao- Mas del Parrets- Colladet de la reina- La Rabosina- La Torre.
Dificultat: Mitja
Temps i Kilometres: 4 hores i 8 kilòmetres.

20/03/10: Pla de Petracos – Tollos.
Descripció: PR-V 168. (sols la part del Barranc de Malafí). Enllaç:
http://www.cma.gva.es/areas/montes/viasverdes/vias/prsl/alicante/PR168.PDF

10/04/10: La Torre – Camí de Bugaia – Cim del Montagut- La Torre.
Descripció: La Torre-Camí d’Ibi- Camí de Bugaia- Vereda del Port a la Grana- Cim del Montagut- Mas del Sarandero- Barranc del Furons- Els Planets- Riu de La Torre- La Torre.
Dificultat: Mitja
Temps i kilòmetres: 4 hores i 8 kilòmetres.

15/05/10: Ruta de Josep Mascarell. Lorxa – Circ de La Safor
Descripció: PR-V 42 (farem la mitat del recorregut per la vora del riu Serpis). Enllaç:
http://www.cma.gva.es/areas/montes/viasverdes/vias/prsl/alicante/PR042.PDF

Excursió al Mas del Racó pel camí de BugaiaEl passat dijous dia 27 de agost, acomiadàrem, amb una excursió, el mes d’agost i la gent que acabava les seues vacacions.

A les nou del matí eixírem cap al mas de Racó (també conegut com Mas Blanc) seguint el camí de Bugaia. Fórem poquets i ben avinguts.

És un camí de costeres suaus que puja cap al Montagut, i que li dona la volta a la base de la Serra de la Barcella.

Era el camí natural per anar a la font de Bugaia, un camí per anar a fer feina amb la burra i que està modificat en alguns trams, ja que s’han construït masets en el seu recorregut, però segueix existint.

El camí està en alguns llocs ‘fet pols’.

– Xe Albert, per una volta que venen xicones en pantalonets curts a una excursió les duem per un camí d’argelagues. Per l’amor de Déu!

Arribats al Mas del Racó contemplàrem la seua carrasca, esmorzàrem davant la casa, a l’ombra d’un espès pinaret i abans de tornar anàrem a conèixer la font de Romà.

Amb aquesta excursió i altres que farem, hem volgut recuperar la memòria d’aquest camí, greument alterat per la mà de l’home.